Meer Nederland Blog


Kamperen op een boerencamping


Ooit wel is gedacht aan een vakantie op een boerencamping, minicamping of iets spannender wild kamperen?!

Boerencampings
Geniet van het weiland en de gastvrijheid van de boeren op de boerencamping, deze camping verschilt in zoverre van andere campings dat men er mee wil zeggen dat het er boers is.Kamperen op een boerencamping Lekker kamperen op een weiland, waar de faciliteiten per boerderij verschillen. De kinderen genieten ervan lekker kijken op de kinderboerderij, bij de koeien, schapen, kippen en vele andere diersoorten. Op een boerencamping proeft u een geheel ander soort sfeer dan als u naar een standaard camping op vakantie gaat.

Populaire top 5 boerencamping plaatsen:
1) Boerencamping in Zeeland
2) Boerencamping in Noord-Holland
3) Boerencamping in Texel
4) Boerencamping in Limburg
5) Boerencamping in Drenthe

Activiteiten op een boerencamping
Lekkers boers, zo zegt men dat vaak de activiteiten op een boerencamping super zijn maar toch lekker gewoontjes, zo heeft men er vaak boerengolf! Een super leuke bezigheid voor het gehele gezin of met de familie. Boerengolf is een sport welke is afgekeken van golf, het verschil is dat je een houten steel hebt met een klomp erop! Boerengolf is juist zo leuk omdat je met zo?n grote steel moet slaan en het balletje is vergelijkbaar met een handbal, lekker denderen door het weiland. Trek voordat je dit spel gaat spelen wel laarzen of oude schoenen aan!
Kamperen op een boerencamping
Fierljeppen
Vaak ligt de boerencamping aan een sloot, de kinderen zijn dol op spetteren in het water en vaak gebeurd dan ook vaak dat de kids in de sloot springen. Even wat anders, nu we het toch over sloten hebben... wat ook leuk is om te doen: sloot springen ook wel Fierljeppen. Wil je lachen? en ben je niet bang om nat te worden, ga dan sloot springen (Fierljeppen).

Meehelpen op de boerderij
Meestal zijn er vaste tijden op de boerencamping, dat u kunt meelopen op de boerderij met de boer. U kunt dan de kalveren voeden, stallen uitmesten en veel meer.

Als u van fietsen houdt is dit ook een geschikte vakantie voor u, let wel in de weilanden en ook op Texel kan het vaak hard waaien. Een goeie fiets huren is wel een pré en tegenwoordig kunt u ook vals spelen ze verhuren namelijk ook elektrische fietsen! Een echt goede fiets vindt u vaak bij een fiets verhuur, de normale fietsen zijn standaard te huur op een boerencamping.

#boerencamping#zeeland#minicamping#natuurboerderij

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 24 Dec 2012

Meedoen?